Midweek ‘Ouderen in het zonnetje’: omdat iedereen vakantie verdient!

Samen met RCN Vakantieparken biedt Het vakantiebureau een gratis vakantiemidweek aan voor mensen voor wie op vakantie gaan minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden. Eén van die initiatieven is de midweek ‘Ouderen in het zonnetje’ van 11 t/m 15 december 2023 op RCN De Roggeberg, RCN Zeewolde en RCN De Schotsman.

Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. In de midweek is er een gevarieerd vrijblijvend programma en volop ruimte om elkaar te ontmoeten!

In de week van 11 tot en met 15 december 2023 kunnen ouderen genieten tijdens deze gratis ‘all inclusive’ vakantiemidweek op één van de volgende drie RCN Vakantieparken: RCN Zeewolde, RCN de Schotsman in Kamperland en RCN de Roggeberg in Appelscha. Voorwaarden voor deelname aan deze midweek zijn:

• Deelnemers zijn minimaal 70 jaar en moeten redelijk mobiel zijn;

• Hebben een klein sociaal netwerk en/of een smalle beurs;

• De deelnemers zijn in de afgelopen jaren niet op vakantie geweest en hebben niet deelgenomen aan de eerder georganiseerde midweken.

• Het vervoer van en naar het vakantiepark dient door de deelnemers/begeleiders zelf te worden geregeld

Aanmelden

Deelnemers kunnen via een onafhankelijke tussenpersoon (maatschappelijke organisatie of een diaconie van een kerk) worden aangemeld. Alleen aanmeldingen met een persoonlijke motivatie (per persoon) worden in behandeling genomen. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar. Meer informatie en de voorwaarden leest u opwww.hetvakantiebureau.nl/ouderenmidweek. Aanmelden kan tot 29 oktober 2023.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Gerolf Slagter van Het vakantiebureau, telefoon 0343 – 74 58 97, gslagter@hetvakantiebureau.nl

 

——————————————————————————————-

Noot

 

Het vakantiebureau is specialist in seniorenvakanties en zorgvakanties. Jaarlijks genieten ongeveer 2.200 mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben van deze zorgvakanties. Zo’n 1.400 vrijwilligers maken deze vakanties mogelijk. De vakanties staan bekend om hun goede sfeer, de ruimte die men als individu krijgt binnen de groep en het bijzondere contact tussen gast en vrijwilliger.

 

RCN Vakantieparken; Vakanties met een dubbele glimlach

RCN Vakantieparken biedt een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Al 70 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt, krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach. Meer informatie: www.rcn.nl