Ledenservice

Heeft u vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken dan kunt u contact opnemen met de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van de KBO-PCOB, telefoonnummer 030-3400655. De servicetelefoon is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 tot13.00 uur.

De Juristentelefoon en Pensioentelefoon zijn bereikbaar op woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand.

Stelt u uw vraag liever schriftelijk of via de e-mail?
Uw vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid, juridische- en sociaal-economische zaken kunt u ook sturen aan:
KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LM Nieuwegein
info@kbo-pcob.nl

Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer én uw lidmaatschapsnummer

Bekijk het kbo-pcob magazine

Lid worden

Belastingservice KBO-PCOB

Wilt u hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? AOW-gerechtigde leden van de KBO en PCOB met enkel een AOW-uitkering met een klein aanvullend pensioen kunnen gratis hun aangifte laten verzorgen door één van de vele belastinginvullers van de KBO en PCOB. Deze belastinginvullers worden jaarlijks bijgeschoold over de veranderingen. De invuller komt bij u thuis en dient zich te legitimeren met een pasje, zodat u zeker weet dat u de juiste persoon voor u heeft. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie die u verstrekt. Het laten invullen van uw aangifte door een invuller van KBO of PCOB is gratis. Wel kunnen onkosten, zoals reiskosten en kopieerkosten, aan u in rekening worden gebracht (maximaal € 15,00 per aangifte). Deze onkostenvergoeding dient u contant af te rekenen met de belastinginvuller. Let op: er wordt een inkomensgrens gehanteerd. Voor een alleenstaande een verzamelinkomsten tot € 35.000,-- per jaar Voor samenwonenden/gehuwden een verzamelinkomen tot € 50.000 per jaar. Wilt u gebruik maken van deze service? Neem dan contact op met uw afdeling. De afdeling zoekt dan een belastinginvuller bij u in de buurt. Heeft u geen contactgegevens van uw afdeling? Neem dan contact op met het secretariaat van de KBO Zuid-Holland. Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur via telefoonnummer 010-5218299. U kunt ook een e-mail sturen naar info@kbozuidholland.nl

Ouderenadvisering

Ouderenadvisering Ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die mensen hulp en ondersteuning bieden bij vragen op het gebied van zorg, welzijn, veiligheid, financiën en vervoer. Zij staan senioren met raad en daad bij. De ‘raad’ verwijst naar informatie en advies, de ‘daad’ naar bemiddeling en begeleiding. Mede dankzij ouderenadviseurs kunnen senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen en de regie in eigen handen houden. Ouderenadviseurs hebben een speciale training gevolgd en krijgen regelmatig bijscholing. Zij werken op vrijwillige basis en zijn niet in dienst van de gemeente of een welzijnsorganisatie. Zij bieden zelfstandig, onafhankelijk én gratis advies aan alle senioren. Iemand hoeft geen lid van KBO of PCOB te zijn om een beroep te doen op de ouderenadviseur. De hulp van de ouderenadviseur is laagdrempelig; door het vrijwillige karakter kan vaak meer tijd en aandacht aan iemand besteed worden dan beroepskrachten dat kunnen. Contact Zoekt u een ouderenadviseur? Neem dan contact op met uw lokale afdeling of met KBO-ZH: info@kbozuidholland.nl , tel. 010 - 5218299. De ouderenadviseur weet raad Enkele voorbeelden van vragen waarbij de ouderenadviseur kan helpen: · Zijn er sociale activiteiten in mijn buurt? · Hoe kan ik nieuwe contacten leggen? · Kom ik in aanmerking voor een traplift? · Hoe regel ik huishoudelijke hulp via de gemeente? · Ik weet niet meer goed raad met mijn administratie. Wat kan ik hieraan doen? · Binnenkort komt de gemeente langs voor een keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij het best voorbereiden? · Hoe werkt het regionaal taxivervoer en krijg ik de kosten vergoed?

Gesprekspartner levensvragen

Iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met veranderingen; deze kunnen zo ingrijpend zijn dat ze levensvragen oproepen. Ook het verlies van bijvoorbeeld een naaste, ziekte of ouder worden kunnen zingevingsvragen oproepen. Het streven van de KBO is dat senioren niet blijven zitten met deze vragen, maar ze juist bespreekbaar kunnen maken. Hiervoor zijn vrijwilligers opgeleid tot ‘gesprekspartner levensvragen.’

KBO voordelen

KBO-Zuid-Holland is een vereniging met een Algemene Vergadering, waarvan alle 49 lokale afdelingen lid zijn. Het Bondsbestuur zorgt voor het bestuur van KBO Zuid-Holland. Het Bondsbestuur heeft een Dagelijks Bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. De andere leden van het Bondsbestuur zijn de vertegenwoordigers van de zeven regio’s in Zuid-Holland. In de regio’s vindt het overleg en de samenwerking tussen afdelingen plaats. Voor aanbiedingen met ledenvoordeel klik op de button.