Zingeving   

Senioren hebben levenskunst, kracht en wijsheid. Wij stimuleren en ondersteunen senioren bij de inzet daarvan in vrijwilligerswerk en mantelzorg. Dat is zowel zinvol als zingevend. Daarnaast helpen we ook bij het zoeken naar zingeving als je te maken krijgt met kwetsbaarheid rond het ouder worden, eenzaamheid, vragen rondom het levenseinde en andere levensvragen. 

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met (soms ingrijpende) veranderingen. Een relatie die eindigt, het verlies van werk of gezondheid of afscheid van een naaste. Deze veranderingen brengen levensvragen met zich mee, of zetten je aan het denken over de toekomst. Het kan dan prettig zijn om te praten met iemand die hiervoor speciaal is opgeleid. Een vertrouwelijk gesprek kan opluchten, ondersteuning geven bij het nemen van belangrijke beslissingen of nieuw perspectief bieden om weer verder te kunnen.  

Wilt u een gesprek met een gesprekspartner levensvragen? Informeer via info@kbozuidholland.nl 

De provinciale projectgroep Zingeving organiseert elk jaar meerdere activiteiten, zoals een themabijeenkomst voor leden van afdelingen en een bedevaart. Aankondigingen van deze activiteiten plaatsen wij op onze website bij ‘Actueel’.