Veiligheid   

Veiligheid in en om uw woning 

Thuis is natuurlijk dé plek waar je je veilig voelt. Toch kan een inbreker, brand of ander ongelukje daar zomaar verandering in brengen. Dit helpen wij graag voorkomen. Onze veiligheidsadviseurs kunnen hierbij helpen.  

Is alles in huis wel veilig? Is een koolmonoxidemelder en op elke woonverdieping een rookmelder aanwezig? Zijn er beveiligingsmaatregelen tegen inbraak, zoals gecertificeerd hang- en sluitwerk, een kierstandhouder op de deur en goede verlichting?  

Onze veiligheidsadviseurs kunnen bij u langskomen om te zien of uw huis aan de laatste veiligheidsmaatregelen voldoet. Inbraak- en brandpreventie komen aan bod, maar ook kijkt de veiligheidsadviseur of uw huis zo ingericht is dat de kans op vallen zo klein mogelijk is, geeft u tips over het voorkomen van babbeltrucs, maar geeft ook advies over internetveiligheid. 

Kortom, de veiligheidsadviseur geeft u tips en informatie zodat u weet, wat u kunt doen en waar u op kunt letten. Ook organiseren zij diverse groepsvoorlichtingen over het thema veiligheid en de genoemde onderwerpen die binnen dit thema vallen. 

Wilt u contact met een van onze veiligheidsadviseurs? Neem dan contact met ons op via info@kbozuidholland.nl 

Ouderenmishandeling  

Meerdere senioren worden elk jaar slachtoffer van mishandeling. Angst, schaamte en afhankelijkheid belemmeren senioren om deze mishandeling kenbaar te maken. De mishandeling kent veel vormen. Denk aan lichamelijke mishandeling, psychische mishandeling, verwaarlozing, financiële uitbuiting, seksueel misbruik en het ontnemen van privacy, vrijheid en eigen keuzes. 

Heeft u te maken met ouderenmishandeling, of een vermoeden van misbruik? Blijf er niet mee zitten. Bel gratis en anoniem naar het advies- en meldpunt Veilig Thuis: 0800-2000.   

Het telefoonnummer is afgeschermd en komt niet op uw telefoonrekening terecht. U kunt ook naar dit nummer bellen als u een ‘niet pluis’-gevoel heeft bij familie of vrienden.