Met toestemming van Natuurmonumenten staan hier wat wandelingen

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-de-tempel/agenda/buitenplaats-de-tempel-ontdek-zelf-eeuwenoud-cultureel

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-de-tempel/agenda/ga-mee-op-tijdreis-op-buitenplaats-de-tempel-rotterdam#2023-08-20T11:00

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buitenplaats-de-tempel/agenda/forest-bathing-bij-buitenplaats-de-tempel

Momenteel staan er  2 wandelingen in de omgeving.

1.De Rolf Routes zijn bijzondere fiets- en wandelroutes voor iedereen (jong en oud) die geïnteresseerd is in de geschiedenis van ‘Het ontstaan van Holland’ en met name IJsselmonde en brengt u langs historisch opmerkelijke plekken in de regio Poortugaal, Rhoon, Portland, Carnisse en Barendrecht. Informatieborden vertellen u, via tekst en beeld, meer over het vergeten culturele erfgoed dat in de polders verborgen ligt. U zal ontdekken dat deze regio meer dan alleen een prachtig landschap te bieden heeft!

De totale Rolf Route (Albrandswaard en Barendrecht) beslaat ongeveer 50 km en is in delen te fietsen of te wandelen en u kunt de routes op ieder punt starten en/of eindigen.

Ook kunt u uw kennis van de geschiedenis in het algemeen en die van de avonturen van Rolf in het bijzonder (bekend van de musical Rolf en de Rolfverhalen) testen door deel te nemen aan het routespel. De antwoorden zijn te vinden bij diverse horecagelegenheden langs de route. Daar kunt u eventueel ook uw tocht pauzeren of afronden met een hapje en een drankje. Laat u verrassen door de vele historische pareltjes, zo dicht bij huis. Wij wensen u veel plezier!

Stichting Rolf 

https://www.stichting-rolf.nl/route-barendrecht.html

https://www.stichting-rolf.nl/route-albrandswaard.html

———————————————————————————-

2. Rhoon – Rijsoord

Lengte: 18,0 km

Type: Lange Afstand Wandelpad

Kenmerken: Rivieren en kanalen, Bosrijk, Stedelijk, Boerenland, Gemarkeerd

De getijdengrienden Rhoonse Grienden en de Carnisse Grienden zijn unieke natuurgebieden met een bijzondere flora en fauna. De Oude Maas zie je steeds weer vanuit een andere gezichtshoek; dan weer dichtbij, dan weer verder weg tussen de wilgen door. Heerjansdam heeft nauwe dijkstraatjes.