Mobiliteit voor oud en jong

Ben je minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen?

Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen! AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Gebruik maken van ANWB AutoMaatje

1. Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met:

ANWB AutoMaatje Barendrecht. Coördinator: KijkopWelzijn

Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag 09:00 – 12:00 uur
tel:           0180 – 62 64 00
e-mail:    automaatje@kijkopwelzijn.nl

2. KoW zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.

3. KoW belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden.

De vergoeding bedraagt  € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Bij vervoer met later op de dag ophalen betaalt u natuurlijk voor vier ritten, want de chauffeur rijdt in totaal 4x voor u.

4. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.

5. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Vrijwilliger bij AutoMaatje in Barendrecht

Wellicht spreekt dit initiatief u aan en zou u willen bijdragen aan het Barendrechtse AutoMaatje. Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Neem dan contact op met Marlies Burger (06 1712 3209 ) of met Jan Kersseboom (06 1828 3299). Zij zullen met u bespreken of en op welke manier u kunt bijdragen aan een succesvol AutoMaatje in Barendrecht.