Fietstochten

Terugblik op de fietstochten van 2023

Ook dit jaar hebben wij de KBO fietstochten mogen organiseren en kunnen we met elkaar op de gezellige en geslaagde fietstochten terug kijken.

De eerste fietstocht was gepland op donderdag 20 april maar die dag moesten wij helaas met een valse start genoegen nemen, door het slechte weer kon de fietstocht geen doorgang vinden.

Maar donderdag 11 mei was het wel goed fietsweer en zijn we gestart met 16 deelnemers en richting de Kaag gaan fietsen en bij Lowietje langs de Kaag hebben wij onze koffiepauze gehouden.

Verder zijn er meerdere  met prachtig weer, mooie fietstochten gehouden zoals langs de kromme Mijdrecht met koffiestop bij de Strooppot en door de mooie polders richting Kouderkerk a/d Rijn met de koffiestop aan het water bij café de Hoek en richting Nieuwkoop naar de Meije over het mooie Meijepad tussen de plassen door voor een gezellige koffiestop bij de Halve Maan.

Op donderdag 14 september was helaas alweer de laatste fietstocht van dit jaar en zijn wij met een grote groep van 24 deelnemers van start gegaan. Het was verrassend dat bestuurslid Gré Akerboom-Opdam, altijd een vaste deelneemster bij de fietstochten, ons uit kwam zwaaien. Gelukkig gaat het weer beter met haar en wij wensen haar het allerbeste toe.

Om half tien vertrokken wij met prachtig weer en het is een mooi gezicht om met zo’n een lange slinger van fietsers, ik denk wel van zo’n 80 meter lang en allemaal met het KBO hesjes met de opdruk “KBO Ter Aar in Beweging”, richting Bilderdam langs de Drecht en Rijnsaterwoude te rijden. Bij het Paddegat pont moest het pont zelfs twee keer varen om de grote groep over te zetten op weg naar Hoogmade naar onze koffiestop bij de Kromme Does. De weg terug voerde ons langs de mooie Wijde Aa en Woubrugge weer naar Langeraar.

Fijn dat alles goed verlopen is. Op een paar kleine pechgevalletjes na was het weer een mooie ervaring om met elkaar op pad te gaan. We hebben van elkaar genoten, heerlijk kunnen fietsen in de mooie natuur en het mooie weer was zeker met ons.

Het was mooi om te doen, fijn dat je er was, bedankt voor de vele complimenten die wij kregen. Dat geeft ons weer nieuwe energie en wij kijken uit naar het nieuwe fietsseizoen waar wij hopen elkaar weer gezond en wel terug te zien.

Cock & Camilla Volgering