Van het bestuur

De zomer lijkt begonnen; de temperatuur is hoog (op het moment dat ik dit schrijf is het 30 graden), we kunnen weer volop naar buiten en de meeste vakanties zijn geboekt. Op het moment dat u dit leest is ook de KBO midweek vakantie naar De Eifel al weer voorbij. Ik hoop dat het net zo leuk, gezellig en mooi zal zijn geweest als de vorige vakanties, nu hopelijk wél weer onder leiding van onze Toos. Het verslag hiervan zult u ongetwijfeld te lezen krijgen.

Bij dit Contact krijgt u het mooie en interessante GGD magazine Vitaal Ouder Worden, bomvol leuke verhalen over lekker en verantwoord bewegen, tips ter voorkoming van fraude en oplichting, leuke puzzels, belangrijke hulplijnen, artikelen over plezier maken en vooral gezond ouder worden.

We weten allemaal dat – hoe goed je ook voor jezelf en je lichaam zorgt – het gezond ouder worden helaas niet voor iedereen weggelegd is. Dat het je soms overkomt en dat je er verder (zelf) niets tegen kunt doen.

Dementie is een van die vreselijke ziektes en omdat er ongetwijfeld veel vragen hierover zijn, hebben de lokale ouderenbonden op 5 oktober een informatiemiddag hierover georganiseerd. Verderop in dit Contact vindt u meer informatie. Wij hopen dat velen hierbij aanwezig zullen zijn, want met meer kennis kunnen we wellicht beter omgaan met deze ziekte en met de mensen die hieraan lijden. Van hart aanbevolen.

Verder staat een leuke dagtocht naar de Abdij van Egmond aangekondigd in dit Contact en kunt u zich hiervoor opgeven.

Ook zijn we al druk bezig met het voorbereiden van ze Algemene Leden Vergadering die we – na 2 jaar ‘schriftelijk’ i.v.m. corona – nu wel weer live hope te kunnen gaan houden, en wel op 6 september. Ook hierbij hopen we weer veel leden te kunnen en mogen begroeten.

Maar voor nu (want dit Contact is voor juli en augustus): alvast een hele fijne zomer(vakantie), ga of blijf lekker bewegen en blijf gezond.