Van het bestuur
De kerstspullen zijn de kast weer in en de paaseieren liggen al weer op ons te wachten in de winkel. Ja…. het nieuwe jaar is begonnen.
Namens uw KBO-Voorburg bestuur wens ik u alle goeds voor 2023: geluk, gezelligheid en gezondheid. En… laten we vooral met elkaar in contact blijven in goede en slechte dagen, bij vreugde en verdriet. Want aandacht – hoe onbeduidend het soms ook lijkt – doet een mens goed, laat je weten: je bent niet alleen… ik leef met je mee, in vreugde en verdriet. Want – om met een oud maar bekend liedje te spreken “Vriendschap, liefde, broederschap, het zijn geen loze kreten. We leven echt niet voor de grap, dat mag je nooit vergeten. We benne op de wereld om mekaar te hellepe nietwaar!”
En ben je wellicht onzeker of JIJ degene bent die de wereld kan verbeteren, dan verwijs is graag naar het volgende gedichtje:
Als jij jezelf ook maar één dag,
door de ogen van een ander zag,
dan wist je vanaf dat moment,
hoe fijn het is dat jij er bent.

Je hebt geen uitgebreide lijst van ‘goede voornemens’ nodig, die je toch niet gaat volhouden. Een citaat zegt “Goede voornemens zijn cheques die mensen innen bij een bank waar ze geen rekening hebben lopen”. Daar heb je allemaal niets aan, verspilde moeite, dus:
Neem je voor….. niets voor te nemen
en stap vol vertrouwen in het nieuwe jaar.
Maak elke dag een tikje bijzonder
en geniet van alle kleine dingen.
Koester de liefde van hen die je omringen,
dan wordt het vast een geweldig nieuw jaar!

Ook wij als uw KBO afdeling zullen er van alles aan (blijven) doen om ook dit jaar weer zo goed en bijzonder mogelijk te maken.
Wij doen dat o.a.
– door u te informeren over dingen die voor ons als ouderen van belang zijn o.a. via dit blad en
onze Algemene Ledenvergadering;
– door uw belangen te behartigen bij de politiek, o.a. via het “Manifest voor een senior vriendelijke     provincie Zuid Holland” richting de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart;
– door leuke activiteiten te organiseren, zoals workshops, dagtochten of de jaarlijkse midweek vakantie;

Wij hopen hiermee bij te dragen aan een goed en gezellig nieuw jaar en wij hopen u bij onze activiteiten (ook dit jaar weer) te mogen ontmoeten.