Over ons

KBO-PCOB Barendrecht  is onderdeel van de landelijke KBO-PCOB-organisatie en deze is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. KBO-PCOB draagt bij aan een krachtige positie van senioren en maakt zich daar sterk voor, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.

Barendrecht

KBO Barendrecht is een vereniging met circa 500 leden en werkt op veel vlakken al samen met PCOB Barendrecht.

KBO organiseert ontspannings-, voorlichtings- en educatieve activiteiten voor haar leden en vaak ook niet-leden om de ontmoetingsfunctie inhoud te geven. Tevens is het behartigen van seniorenbelangen een belangrijke doelstelling.

Van, voor en door leden

KBO-PCOB is een vereniging van, voor en door leden. Net als de afdeling Barendrecht  zijn er meer dan 800 lokale afdelingen in heel Nederland. Daar ontmoeten mensen elkaar, ondernemen ze activiteiten en behartigen ze lokaal de belangen van senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich in via KBO-PCOB: bijvoorbeeld als belastinginvuller, ouderenadviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach.

Samen sterk

KBO-PCOB is het samenwerkingsverband van de twee landelijke verenigingen Unie KBO en PCOB. Sinds 2017 hebben beide verenigingen hun krachten gebundeld en vormen zij op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB. Lokale afdelingen van  KBO en PCOB zoeken elkaar ook steeds vaker op en trekken samen op in de lokale belangenbehartiging.

Voordelen KBO-PCOB lidmaatschap:                                       

  • ondersteuning bij vragen over zorg, welzijn en financiën
  • informatie over gezondheid, veiligheid en wonen
  • cursussen en (dag)reizen met een informatief bezoek aan bedrijven
  • gezelligheid door activiteiten, sport, spel en reizen
  • kortingen op uitjes, boeken en cd’s via de landelijke KBO-PCOB-Voordeelpas
  • een energiecollectief
  • collectieve zorgverzekering, klik de link v.w.b. de kortingen  http://www.zk.nl/kbo-pcob
  • 10 x per jaar het KBO-PCOB-magazine
  • 10 x per jaar de Nieuwsbrief KBO Barendrecht

Wilt u meer informatie over de voordelen van KBO-PCOB klik dan onderstaande link

https://www.kbo-pcob-voordeel.nl/index.php