Themamiddag Energietoeslagen

Themamiddag: Energie

 

Energie staat centraal bij KBO-PCOB Zoeterwoude

Op donderdag 23 februari 2023 stond het thema Energie centraal op de KBO-PCOB themamiddag.

Namens de gemeente Zoeterwoude kwamen medewerkers langs om de aanwezigen te informeren over de verruimde energietoeslag. De gemeente heeft de landelijke energietoeslag voor minima verruimd waardoor meer inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm in aanmerking kunnen komen voor een energietoeslag. Aangezien de gemeente niet weet welke inwoners hiervoor in aanmerking komen, probeert de gemeente onder andere door het bezoeken van bijeenkomsten de inwoners op deze regeling te attenderen.
De energietoeslag is € 750 netto per huishouden.

Naast informatie over de energietoeslag verzorgde de gemeente een voorlichting over te nemen energiemaatregelen die de inwoner kan helpen om zo energiekosten te besparen. De gemeente heeft daarvoor een subsidiepot beschikbaar.

Er waren energieambassadeuren aanwezig  om eventuele vragen te beantwoorden.

Tot slot eindigde de themamiddag met een kennismaking met de nieuwe wethouder Moniek van Sandick. Mevrouw Van Sandick heeft als wethouder onder andere de (ouderen)zorg in haar takenpakket. Zij vertelde e.e.a. over haar takenpakket en ging met de aanwezigen hierover in gesprek.

230223 Presentatie KBO (def) (004)