Sinds 1986 is in Nieuwerkerk aan den IJssel een afdeling van de KBO actief. Zij ontstond vanuit de St. Josephparochie en daarmee onderhoudt zij nog innige banden. De St. Josephkerk is als het ware het huis van de KBO. Inmiddels is Nieuwerkerk aan den IJssel onderdeel van de nieuwe gemeente Zuidplas en daarom wordt steeds vaker de naam KBO Zuidplas gebruikt.
Dat is niet zomaar, want de afdeling ziet het als haar taak om de belangen van haar leden te behartigen naar het lokale bestuur en politiek. Het bestuur van de afdeling zorgt ervoor dat er vanuit het gemeentehuis aandacht is, maar ook daden volgen, waar ouderen in de gemeente Zuidplas wat aan hebben. Voorbeelden zijn het aandragen van knelpunten op straat voor de veiligheid voor ouderen met een visuele of lichamelijke beperking en erop hameren dat niet elke bewoner beschikt over internet.
Natuurlijk is er veel aandacht voor het onderlinge contact van de leden. Voor gezelligheid, omzien naar elkaar, het delen van lief en leed. Elke maand, op de derde donderdag, is er de Ontmoetingsmiddag en daarnaast worden uitjes georganiseerd, kijk maar eens naar de Activiteiten op deze website.
Via de Nieuwsbrief die 10 keer per jaar verschijnt, zowel op papier als digitaal, schenkt de afdeling aandacht aan zaken die lokaal gebeuren, zoals wat te doen als mijn bankfiliaal verdwijnt of wanneer de Welzijn organisatie van de gemeente op de schop gaat.
Lees maar eens in onze Nieuwsbrieven wat er allemaal gebeurt! Ze zijn via de website te lezen.
Is het wat voor u om ook lid te worden? Dat kan al vanaf een leeftijd van 50 jaar, neem contact op via de knop Contact hierboven. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Het lidmaatschap bedraagt € 25,- en voor echtparen € 40,- voor een heel jaar.