Samen Slim Bewegen groepen

Regelmatig bewegen is goed voor je lijf. Doe je dit samen met anderen en zet je ondertussen je hersenen aan het werk, dan is de gezondheidswinst nog groter. Vanuit die wetenschap start KBO-PCOB het project  Samen Slim Bewegen. 

Combinatie bewegen, denken en ontmoeting
Bewegen is essentieel om uzelf gezond en energiek te voelen. Volgens professor dr. Frans Verhey, initiator van de geheugenpoli, is “bewegend denken” en “denkend bewegen” van belang om mentale achteruitgang te voorkomen en/of geheugenverlies te remmen.
Daarnaast heeft iedereen behoefte aan sociaal contact, vooral naarmate we ouder worden. De Samen Slim Bewegen groepen bieden de mogelijkheid om samen te bewegen en anderen te ontmoeten. Tijdens de (korte) wandelingen, begeleid door een gids en/of beweegcoach,  komen interessante thema’s aan bod. Het unieke van de Samen Slim Bewegen groepen, is de combinatie van ‘bewegen’, ‘denken’ en ‘ontmoeting’.

Van start op vier locaties
Op vier locaties wordt gestart met Samen Slim Bewegen groepen.

Op 3 oktober vond in Uden, gemeente Maashorst, de startbijeenkomst plaats. Informatie over het programma leest u hier.
Voor een impressie van deze middag, zie het nieuwsitem van DTV Nieuws (Stichting Omroep Maasland).

PCOB Veendam-Wildervank-Menterwolde heeft de eerste bijeenkomst georganiseerd op 21 juni jl. Meer informatie over het programma leest u hier.

Daarnaast zijn er twee afdelingen die in de eerste helft van 2024 groepen gaan starten: PCOB-afdelingen Ede-Lunteren, en PCOB Noordoostpolder. Zodra de data van deze groepen bekend zijn worden deze ook op deze pagina vermeld.

Week tegen de eenzaamheid
In het kader van de Week tegen Eenzaamheid werd samengewerkt met Gezond Natuurwandelen. Aan een bestaande wandeling van Gezond Natuurwandelen in Rotterdam werd op 2 oktober een element voor het gebruik van de hersenen toegevoegd.

KBO-PCOB werkt samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over Samen Slim Bewegen? Of wilt u vanuit uw afdeling ook een groep starten? Neem dan contact met ons op via samenslimbewegen@kbo-pcob.nl

 

Lees het volledige bericht op KBO-PCOB.nl