Koersbal weer begonnen

Koersbalclub “DE VASTE KOERS” weer begonnen

Het jaar 2022 besloot koersbalclub De Vaste Koers met het uitreiken van de bekers voor de winnaars van het kersttoernooi. Winnares van de 1e prijs was Ivana Adeniran, die behalve een beker ook de wisselbeker kreeg. Tweede werd Joke Andriessen en derde Jeanne Schotpoort.

Nu de kerstvakantie voorbij is, het nieuwe jaar is begonnen en ook de coronaperikelen achter de rug zijn, start De Vaste Koers weer met zijn activiteiten.

Koersbal is een sport die geen leeftijdsbeperking heeft en kan tot op hoge leeftijd worden gespeeld. Het wordt gespeeld op een baan van 8 of 10 meter lengte. Twee deelnemers spelen tegen elkaar en hebben ieder vier speelballen.

Het is de bedoeling die ballen zo dicht mogelijk bij de “Jack” , een kleine witte bal die eerst zo ver mogelijk op de baan wordt gerold, te spelen. Het zwaartepunt van de koersballen ligt niet in het midden, zodat ze nooit rechtuit rollen.

Als u denkt dat Koersbal iets voor u is, bent u bent van harte welkom in sportcentrum De Vlieger aan de Groen-blauwlaan. Er wordt gespeeld op maandagmiddag van 13.45 tot plm. 16.15 uur met daarin een koffiepauze.

De sporthal is goed te bereiken met openbaar vervoer. Bus 72 stopt  praktisch voor de deur. Er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Bel voor inlichtingen naar: Evert Schotpoort (079) 3213249  of naar Rob van ’t Hof (070) 3603184.