Tien redenen om lid te worden van de KBO.

U kunt ongetwijfeld tal van redenen te bedenken om geen lid te worden van de KBO. Daar hoeven wij u niet op attent te maken. Maar er zijn vele redenen om wel lid te worden waarvan wij er een paar willen noemen.

1. U bent al boven de vijftig en ziet er tegen op om in een zwart gat te vallen als u straks uw dagelijkse bezigheden niet meer hebt terwijl u binnen de KBO gespreks- (en kaart)partners kunt vinden van gelijke leeftijd.

2.  De KBO maakt het leven voor u voordeliger door kortingen op de zorgpremie, kortingen en ledenvoordeel via de website en de assistentie bij het invullen van uw belastingformulier weet het onderste uit de kan te halen op dit gebied, enz.

3. Het magazine van de Unie KBO-PCOB geeft maandelijks voorlichting over de veranderingen in de zorg en de begeleidende wetgeving, over de ontwikkelingen op het gebied van vervoer en op het gebied van gezondheid en gezond blijven, enz. Bovendien geeft het magazine achtergrondverhalen van bekende persoonlijkheden en interessante reisverslagen.

4. De zomer- en winterschool van de Stichting Samenwerkende Bonden voor Ouderen (SSBO) leveren excursies naar verrassende gelegenheden en cursussen in uiteenlopende vaardigheden.

5. De reiscommissie van de KBO organiseert dagtochten en meerdaagse vakanties uitermate geschikt voor ouderen en tegen betaalbare prijzen.  U reist in gezelschap van leeftijdgenoten dus in uw eigen tempo en bent verlost van alle rompslomp die het organiseren van een reisje met zich meebrengt.

6. Uw belangen worden in samenwerking met andere organisaties tot op het hoogste niveau behartigd door middel van lobby’s bij de fracties in de Tweede Kamer, in de Gemeenteraden en bij andere bestuurlijke instellingen.

7. U wordt attent gemaakt op de mogelijkheden om zo veilig mogelijk gebruik te blijven maken van het verkeer (auto, elektrische fiets, rollator, scootmobiel) en van het openbaar vervoer.

8. U krijgt de mogelijkheid om uw eigen liefhebberijen en vaardigheden te demonstreren, zie activiteiten.

9. De afdeling leert u omgaan met moderne apparatuur zoals computers, laptops, tablets, kortom de sociale media en wat al niet meer waardoor u wellicht minder afhankelijk wordt van de ver weg wonende kinderen.

10. En dat alles, en nog veel meer voor het bedrag van € 27,50  per jaar, dat is iets meer dan twee kwartjes per week.

Wilt u nadere informatie? Mail dan naar lpersoon@ziggo.nl U krijgt dan binnen een week een informatiepakket, inclusief een inschrijfformulier.

Wilt u lid worden, download dan het inschrijfformulier en stuur of mail het naar de ledenadministratie.

Inschrijfformulier KBO